Friserhesten
Friserhestens historie

Friserhesten er altid sort og måler fra 1.55cm i st.
Friseren stammer fra friesland i holland.Denne race har en stolt fremfærd,den har et lille elegant hoved med livlige øre,og har en overdådig man og hale . Op gennem historien har friseren været omtalt,og de gamle hollandske mestre malede den med ridder i kamp. Friseren var en populær hest blandt riddere i middelalderen, den har en usædvanlig stolt fremtræden med ekstravagante,høje knæløft,og samtidig er den utrolig stærk. Under den spanske besættelse af Holland fra 1568 til 1648 fik friseren formentlig tilført spansk blod,og denne indflydelse på racen gav den et større raffinement.
Gennem århundrederhar friseren vist alsidighed og er blevet anvendt til mange formål,herunder landbrugsarbejde,som trækhest,ridehest,til dressur,som krigshest og travhest og til at forbedre andre racer. Friseren anses for at have haft indflydelse på britiske fell og dales ponyer,som har tydelige ligheder med friseren.
Den blev desuden anvendt i udviklingen af old black horse fra Midlands i England og i udviklingen af shire-hesten. Dens indflydelse kan også ses i døle gudbrandsdal fra Norge,og den blev anvendt som grundmateriale i det tyske stutteri i Marbach,hvor den bidrog til den tidlige udvikling af Wurttemberger og Oldenborger. I 1400-og1500-tallet blev friseren anvendt i rideskolerne i Frankrig og Spanien,hvor den udførte øvelser i den høje skole.
Friseren er typisk en attraktiv,kompakt og muskuløs,hest med stor personlighed og et hoved af spansk type. Den har en stor fremtræden og et trav med høje ernergiske forbensbevægelser. Den er usædvanlig ved,at den er en af de få lette heste der har hovskæg,som tilmed er ret overdådigt. Den har ligeledes en lang og kraftig man og hale,og disse træk,kombineret med dens jetsorte farve,gør den ganske iøjne-faldene. friseren har et meget godmodigt og venligt temperament,og den er nøjsom at fodre på.
I 1800-tallet blev den meget anvendt i travløb hvilket medførte,at opdrættere forsøgte at producere en lettere type,sådan at nutidens frisere er betydeligt lettere en den oprindelige.

Friserens historie er fra    DEN STORE BOG OM HESTE & PONYER

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

30.08 | 11:29
Fotoalbum har modtaget 1
31.03 | 14:04
Westie Hvalpe sælges har modtaget 46
25.01 | 12:09
Westie Hvalpe sælges har modtaget 8
29.08 | 14:32
Westie Hvalpe sælges har modtaget 2
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE